Schone Zaken heeft de FAIRTRADE AWARD 2014 van de gemeente Groningen gekregen 

Uit het persbericht:
Sinds 2013 reikt de gemeente jaarlijks een Fairtrade Award uit aan een ondernemer die zich op dit gebied onderscheidt. Gezien de actualiteit van de wantoestanden in de kledingindustrie is dit jaar gekozen voor de kledingsector. Joke de Knegt van Schone Zaken is een volhardende ondernemer die zich gespecialiseerd heeft in biologische, ecologische en Fairtrade mode voor vrouwen en mannen. Met haar inzet en overtuiging is ze een voorbeeld in deze sector. Schone Zaken bewijst dat eerlijk en duurzame geproduceerde kleding voorhanden is.

Dit was het nieuws-item op OOG RTV - 31 0ktober 2014:


Team Fairtrade Groningen
Team Fairtrade Gemeente Groningen bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente Groningen, Wereldwinkel Stoeldraaierstraat, Rabobank, Platform Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Groningen,  Koninklijke Horeca Nederland, Hanzehogeschool en het basisonderwijs. Het team organiseert regelmatig activiteiten om het draagvlak voor Fairtrade te vergroten en de verkoop van Fairtrade producten te stimuleren.

 


THE TRUE COST -who pays the price for our clothing? 

Deze film was op 2 juli te zien in de BIOTOOP BIOSCOOP in Haren en toont haarscherp waarom wij ons inzetten voor duurzame mode. 
- zie www.truecostmovie.com voor de trailer - 

-juli 2015 -